- Search Concole

Een voordelige zorgverzekering via DGA Den Haag

Voor een voordelige zorgverzekering bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst, en samen met u zoeken wij de verzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige zorgverzekering via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

Wat is een zorgverzekering

Basis zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht een basis zorgverzekering te hebben. De basisverzekering is voor iedereen gelijk en dekt de kosten van bijvoorbeeld de huisarts, ziekenhuis of apotheek. De Rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. Zorgverzekeraars zijn verplicht iedereen tegen een vaste premie voor een basisverzekering te accepteren. Ze mogen geen hogere premie voor een basisverzekering vragen aan bijvoorbeeld zieken of ouderen. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren voor kosten die niet in het basispakket zitten. Iedereen van 18 jaar of ouder betaalt premie voor de basis zorgverzekering. Deze premie verschilt per zorgverzekeraar. De verzekeraar mag de verzekerde een optioneel eigen risico (bovenop het verplicht eigen risico) aanbieden. De verzekeraar is altijd verplicht ook een verzekering zonder (extra) risico aan te bieden. In november publiceren zorgverzekeraars hun zorgpremie voor het komende jaar.

Aanvullende zorgverzekering

Niet alle zorg wordt gedekt door het basispakket van de zorgverzekering. Daarom kunt u een aanvullende verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of voor tandartshulp voor mensen boven de 18 jaar. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. De verzekeraar heeft voor de aanvullende verzekering geen wettelijke acceptatieplicht en kan dus iemand weigeren. De inhoud en premies verschillen per verzekeraar. Het is de moeite waard om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Wisselen van zorgverzekering

Een basis zorgverzekering moet u voor 1 januari opzeggen, dus uiterlijk op 31 december. U kunt een andere basisverzekering nemen bij dezelfde zorgverzekeraar of een basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten. Als u een nieuwe verzekering heeft uitgekozen, moet u deze voor 1 februari afsluiten. Met terugwerkende kracht is de ingangsdatum van uw verzekering 1 januari. U bent dan dus vanaf 1 januari verzekerd bij uw nieuwe verzekeraar. Neemt u een basisverzekering van een andere zorgverzekeraar, dan kunt u de aanvullende verzekering bij uw huidige zorgverzekeraar behouden. U kunt ook uw aanvullende zorgverzekering afsluiten bij een andere verzekeringsmaatschappij zonder gevolgen voor uw basisverzekering. Aanvullende verzekeringen mogen niet gekoppeld worden aan basisverzekeringen.

Vergelijken van zorgverzekeringen is de moeite waard!

De verschillen tussen de verschillende zorgverzekeraars zijn erg groot, zowel in premie als in voorwaarden. Bovendien is het belangrijk om periodiek te bekijken of uw huidige verzekering nog aansluit bij uw persoonlijke situatie. Daarmee kunt u veel geld besparenen weet u zeker dat uw verzekering passend is. Wilt u uw huidige verzekering vergelijken? Klik dan hier.