- Search Concole

Een voordelige annuïteitenhypotheek via DGA Den Haag

Ook voor een voordelige annuïteitenhypotheek bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst!

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en dus niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige annuïteitenhypotheek via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

De belangrijkste kenmerken van een annuïteitenhypotheek

'Annuïteit' is een ander woord voor 'vast bedrag'. Wie een annuïteitenhypotheek afsluit, betaalt iedere maand een vast bedrag (afgezien van eventuele rentewijzigingen). Dit bedrag bestaat uit twee delen: rente die u moet betalen over de uitstaande lening en aflossing, die wordt gebruikt om de lening terug te betalen.

Annuïteitenhypotheek: steeds minder rente, steeds meer aflossing

Hoewel u altijd hetzelfde maandbedrag betaalt, verandert in de loop der tijd de verdeling van dit bedrag over rente en aflossing. In het begin bestaat het grootste deel van uw maandbedrag uit rente en slechts voor een klein deel uit aflossing. Naarmate de looptijd vordert, wordt een steeds groter deel van het maandbedrag gebruikt voor aflossing en een steeds kleiner deel voor de rentebetalingen. De uitstaande lening wordt dus steeds lager, omdat u het geleende geld stapje voor stapje  terugbetaalt. Doordat de lening lager wordt gaat u ook steeds minder rente betalen en kan een steeds groter deel van uw vaste maandbedrag worden gebruikt voor de aflossing van de lening.

Een rekenvoorbeeld

In de praktijk duurt het bij een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar ongeveer 22 jaar om de helft van het hypotheekbedrag af te lossen. De andere helft van het hypotheekbedrag lost u af in de laatste 8 jaar, als u nog maar weinig rente hoeft te betalen. Uw maandlbedrag wordt zo berekend dat u aan het eind van de 30 jaar precies het gehele bedrag hebt terugbetaald. Niets meer, maar ook niets minder.

Afnemende populariteit

Hoewel u bij een annuïteitenhypotheek iedere maand hetzelfde bedrag betaalt, bent u in de praktijk iedere maand een beetje duurder uit. Alleen uw rentekosten zijn namelijk aftrekbaar van de belasting. En omdat u steeds minder rente betaalt, wordt ook het belastingvoordeel gaandeweg steeds kleiner,

Deze hypotheekvorm wordt steeds minder vaak gebruikt. Hypotheken die op de lange termijn fiscaal aantrekkelijker zijn, zoals de spaarhypotheek, zijn nu veel populairder.

Voor wie?

Een annuïteitenhypotheek is interessant voor mensen die een goed toekomstperspectief hebben. Iemand die aan het begin van zijn carrière staat, bijvoorbeeld.

Door de belastingaftrek bent u in de beginperiode relatief goedkoop uit. Later bent u netto steeds meer geld kwijt, maar heeft u waarschijnlijk een hoger inkomen waarmee u de hogere lasten op kunt vangen.

Een annuïteitenhypotheek kan ook interessant zijn in het geval dat u toch niet van de renteaftrek kunt profiteren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u de hypotheek gebruikt voor de financiering van een tweede woning.

Voordelen annuïteitenhypotheek

  • Een eenvoudige, heldere hypotheekvorm
  • Veel belastingvoordeel en dus relatief lage lasten in de beginperiode
  • Het geleende bedrag is gegarandeerd afgelost als de hypotheek afloopt

De nadelen

  • Uw netto woonlasten worden steeds hoger
  • In de beginfase lost u nauwelijks af
  • Het is over de hele looptijd bekeken een relatief dure hypotheekvorm