- Search Concole

Een voordelige hybride- / spaarbeleggingshypotheek via DGA Den Haag

Ook voor een voordelige hybride- / spaarbeleggingshypotheek bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke situatie past.  Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst!

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en dus niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige hybride- / spaarbeleggingshypotheek via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

De belangrijkste kenmerken van een hybride- / spaarbeleggingshypotheek

De hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Daarom wordt het ook wel een spaarbeleggingshypotheek of combinatiehypotheek genoemd.

Bij een hybride hypotheek betaalt u maandelijks rente over het geleende hypotheekbedrag. U lost dus tijdens de looptijd niets af. Pas aan het einde van de looptijd betaalt u het geleende bedrag in één keer terug. Dit bedrag moet u dan in de tussentijd bij elkaar te hebben gebracht. Dit doet u door te sparen en/ of te beleggen.

Voor het sparen en/of beleggen betaalt u een maandelijkse premie. Deze premie bestaat uit twee delen, een risicodeel en een spaar-/ beleggingsdeel. Het risicodeel bestaat uit de premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Mocht u onverhoopts voor het eind van de looptijd van de hypotheek komen te overlijden, dan wordt een verzekeringsbedrag uitgekeerd. Met deze uitkering wordt de hypotheek dan afgelost. Daarmee kunnen uw nabestaanden dan gewoon in het huis blijven wonen.

Met het spaar- / beleggingsdeel spaart en/of belegt u het geleende bedrag bij elkaar. Tijdens de looptijd van de hypotheek kunt u kiezen tussen sparen en beleggen. Verwacht u een gunstig beursklimaat, dan kiest u er desgewenst voor om het premiebedrag te laten beleggen. En anders kiest u voor de zekerheid van sparen.

Met beleggen heeft u niet de zekerheid van sparen. Het kan gebeuren dat uw aandelen weinig tot niets opleveren. Dan blijft u aan het einde van de looptijd van uw hypotheek met een restschuld zitten.

Met de hybride hypotheek kunt u tijdens de gehele looptijd enerzijds profiteren van een optimaal belastingvoordeel door de hypotheekrenteaftrek, terwijl u anderzijds belastingvrij vermogen opbouwt.

Hybride- / spaarbeleggingshypotheek: optimaal belastingvoordeel

Voor wie?

Een spaarbeleggingshypotheek is aantrekkelijk als u wilt beleggen, maar toch ook de nodige zekerheid wilt inbouwen.

Voordelen hybride- / spaarbeleggingshypotheek

  • Flexibiliteit; u bepaalt zelf hoe uw premie wordt gebruikt
  • Een fiscaal aantrekkelijke hypotheekvorm
  • Bij goede beleggingsresultaten kan de hypotheek meer opleveren dan het bedrag dat nodig is voor het aflossen van de hypotheekschuld

De nadelen

  • U leent, spaart, belegt en verzekert bij dezelfde bank; tussentijds overstappen naar een andere geldverstrekker is daardoor lastig
  • Aan het switchen tussen sparen en beleggen kunnen relatief hoge kosten verbonden zijn
  • Bij tegenvallende beleggingsresultaten kan het gebeuren dat er te weinig vermogen is opgebouwd om de hypotheeklening in zijn geheel mee af te lossen. U blijft dan zitten met een restschuld