- Search Concole

Een voordelige beleggingshypotheek via DGA Den Haag

Ook voor een voordelige beleggingshypotheek bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst!

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en dus niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige beleggingshypotheek via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

De belangrijkste kenmerken van een beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek betaalt u het geleende bedrag pas aan het einde van de looptijd terug. Natuurlijk betaalt u tijdens de looptijd rente over het uitstaande bedrag, maar daarnaast legt u maandelijks ook een premie in. Deze premie wordt bijvoorbeeld belegd in aandelen en/of obligaties. Het is de bedoeling dat de opgebouwde beleggingen aan het einde van de looptijd voldoende vermogen opleveren om daarmee de hypotheek  in één keer af te lossen.

Zelf beleggen of via een levensverzekering

De beleggingshypotheek kent twee varianten. Bij de ene variant wordt rechtstreeks belegd in beleggingsfondsen. De meeste geldverstrekkers stellen hierbij een overlijdensrisicoverzekering als voorwaarde. Bij de andere variant wordt belegd via een levensverzekering. In beide gevallen is pas achteraf bekend of er voldoende vermogen is opgebouwd om de lening af te lossen. Mocht er te weinig vermogen zijn opgebouwd, dan blijft u met een restschuld zitten.

Beleggingshypotheek: vrijheid én risico

Een beleggingshypotheek geeft u veel vrijheid. U kunt – afgezien van een door de bank opgelegde minimale maandpremie - grotendeels zelf bepalen hoeveel geld u maandelijks wilt inleggen en in welke beleggingsfondsen u wilt investeren. Het aantrekkelijke van beleggen kan zijn dat de waarde van aandelen soms sterk kan stijgen. Maar beleggen is per definitie een onvoorspelbare en dus risicovolle onderneming. Het kan ook gebeuren dat de beleggingen weinig tot niets opleveren. Dan blijft u aan het einde van de looptijd van de hypotheek met een restschuld zitten.

Voor wie?

Een beleggingshypotheek kan een aantrekkelijke optie zijn wanneer u graag belegt. Bovendien moet u zich de nodige financiële risico’s kunnen permitteren.

Voordelen beleggingshypotheek

  • U heeft optimaal belastingvoordeel vanwege de hypotheekrenteaftrek
  • U bepaalt voor een belangrijk deel zelf hoeveel geld u belegt en wat u ermee doet
  • Als het meezit, kunnen uw beleggingen veel geld opleveren

De nadelen

  • U betaalt relatief hoge administratieve kosten bij het beleggen via een levensverzekering
  • Beleggen in aandelen is een risicovolle onderneming
  • Als het tegenzit, leveren de beleggingen niet genoeg op om de hele schuld mee af te lossen en blijft u met een restschuld zitten