- Search Concole

Een voordelige spaarhypotheek via DGA Den Haag

Voor een voordelige spaarhypotheek bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst, en samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige spaarhypotheek via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

De belangrijkste kenmerken van een spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek betaalt u iedere maand alleen rente over het geld dat u heeft geleend. U lost dus niets af. Maar daarnaast sluit u een spaarverzekering af, waarmee u ervoor zorgt dat u het geleende bedrag aan het einde van de looptijd geheel kunt aflossen. Via de spaarverzekering ‘spaart’ u de aflossing dus bij elkaar, en dan kunt u het geleende hypotheekbedrag aan het einde van de looptijd in één keer terugbetalen.

Aflossing spaarhypotheek verzekerd

De premie die u maandelijks betaalt voor de spaarverzekering bestaat uit twee delen, een risicodeel en een spaardeel. Het risicodeel wordt gebruikt als verzekeringspremie voor een overlijdensrisicoverzekering, terwijl het spaardeel zorgt voor een gegarandeerd geldbedrag. De hoogte van de spaarpremie wordt zodanig vastgesteld dat het spaarsaldo aan het einde van de looptijd gelijk is aan de openstaande hypotheekschuld. U weet dus altijd zeker dat u uw hypotheek aan het einde van de looptijd geheel kunt aflossen!

Constante woonlasten

Een kenmerk van de spaarhypotheek is dat de spaarrente even hoog is als de hypotheekrente. Een stijging van de rente betekent dat u maandelijks een hoger rentebedrag moet gaan betalen over het geld dat u heeft geleend. U gaat in dat geval echter minder premie te betalen, omdat automatisch ook de spaarrente omhoog gaat. Daardoor blijven uw maandlasten vrij constant, zelfs als de rente varieert.

Voor wie?

De spaarhypotheek biedt vrijwel constante maandlasten met een gegarandeerd geldbedrag aan het einde van de looptijd en dus veel zekerheid. Dit maakt de hypotheek interessant voor mensen die zich geen grotere kostenstijgingen kunnen permitteren. Dit geldt bijvoorbeeld voor starters die weinig geld achter de hand hebben. Ouderen en alleenstaanden betalen een relatief hoge premie voor de overlijdensrisicoverzekering. Zij zijn vaak minder gunstig uit met een spaarhypotheek.

Voordelen spaarhypotheek

  • U weet zeker dat u het complete hypotheekbedrag bij elkaar ‘spaart’
  • Uw woonlasten zijn vrij stabiel, ook als de hypotheekrente stijgt
  • Het kapitaal dat u al sparend opbouwt, is geheel belastingvrij

De nadelen

  • U spaart nooit meer bij elkaar dan het af te lossen hypotheekbedrag
  • De koppeling tussen hypotheek en spaarrekening geeft u weinig flexibiliteit
  • U bent relatief duur uit als de hypotheek- en spaarrente laag is