- Search Concole

Ook voor een voordelige hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG): DGA Den Haag

Ook voor een voordelige hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst!

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en dus niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Met de Nationale Hypotheek Garantie bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Voor een hypotheek met NHG geldt een aantal voorwaarden. Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG afsluiten als het hypotheekbedrag lager of gelijk is aan de kostengrens. De kostengrens voor NHG is gekoppeld aan de gemiddelde koopsom in Nederland (€ 435.000). De verhouding tussen de hoogte van de lening en de marktwaarde van de woning heet Loan to Value (LTV). De LTV bedraagt 100%. Alleen als u energiebesparende maatregelen treft, is de LTV 106%.

In de praktijk betekent dit dat er 2 kostengrenzen zijn:

  • De maximale kostengrens voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen is € 435.000 (100% van de marktwaarde).
  • De maximale kostengrens voor woningen met energiebesparende voorzieningen is € 461.100 (106% van de marktwaarde). Het bedrag dat u meer mag lenen moet natuurlijk volledig besteed worden aan de energiebesparende voorzieningen.

Een veilige en verantwoorde hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie via DGA Den Haag

Als u een hypotheek afsluit maakt u samen met de geldverstrekker afspraken over de betaling van uw hypotheeklasten. Er kunnen zich echter situaties in uw leven voordoen waardoor het aflossen van de hypotheek tijdelijk geheel of gedeeltelijk niet meer mogelijk is. Om deze lastige periode te overbruggen kunt u dan in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit  zodat u in uw woning kunt blijven wonen.

Als u niet meer aan uw betalingsverplichtingen kan voldoen, zou u mogelijk uw woning moeten verkopen en dan kan de opbrengst van uw woning lager zijn dan het bedrag dat u nog moet terugbetalen. Er ontstaat dan een restantschuld. Deze restantschuld wordt dan door het Waarborgfonds aan de geldverstrekker betaald. Wanneer u geen schuld heeft aan de gedwongen verkoop, bijvoorbeeld als uw inkomen daalt door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, of als een van beide inkomens wegvalt, bijvoorbeeld door scheiding, kan het Waarborgfonds u dit bedrag kwijtschelden en hoeft u dit bedrag dus niet meer terug te betalen. Voorwaarde hiervoor is wel, dat u heeft meegeholpen de restantschuld zoveel mogelijk te beperken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat als u betalingsachterstanden heeft, u zo snel mogelijk contact opneemt met de bank om te bekijken hoe u deze achterstand kunt inlopen.