- Search Concole

Een voordelige krediethypotheek via DGA Den Haag

Ook voor een voordelige krediethypotheek bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst!

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en dus niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige krediethypotheek via DGA Financieel Adviseurs afgesloten.Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

De belangrijkste kenmerken van een krediethypotheek:

De krediethypotheek is de meest flexibele hypotheekvorm die er bestaat. Het werkt als een bankrekening waarop u ‘rood’ mag staan. Het bedrag (de limiet) is nu alleen een stuk hoger. U kunt, net als bij een gewone bankrekening, geld opnemen en geld storten. Zolang u het limietbedrag maar niet overschrijdt. Elke maand betaalt u een vergoeding over het bedrag dat u hebt opgenomen: de rente. Hoe hoog het bedrag is dat u op mag nemen (‘rood’ mag staan), hangt vooral af van de waarde van het huis.

Vroeger was een krediethypotheek erg aantrekkelijk, omdat alle rentebetalingen van de belasting mochten worden afgetrokken. Nu geldt dat niet meer in alle gevallen. Gebruikt u de krediethypotheek voor de aanschaf, het onderhoud of de verbetering van uw huis? Dan is de rente die u betaalt, volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Maar als u de krediethypotheek gebruikt voor consumptieve aankopen, zoals bijvoorbeeld een auto, een boot of een caravan, dan is de rente niet aftrekbaar.

Het rentepercentage kan een reden zijn om toch een krediethypotheek te nemen, voor consumptieve doeleinden. De rente is namelijk lager dan de rente op een ‘gewone’ geldlening. Dat komt doordat het huis voor de hypotheekverstrekker als onderpand dient. Overigens is de rente voor een krediethypotheek meestal niet voor een langere periode vast te zetten.

Voor wie?

Een krediethypotheek wordt vaak afgesloten door mensen die (tijdelijk) extra geld nodig hebben, bijvoorbeeld voor een verbouwing. Ook is deze hypotheekvorm populair bij oudere mensen. Die kunnen zo de overwaarde van hun huis gedeeltelijk in geld omzetten als oudedagvoorziening.

Voordelen krediethypotheek

  • U bepaalt zelf wanneer en hoeveel u terugbetaalt
  • U kunt bedragen die u stort ook gemakkelijk weer opnemen
  • De rente is aftrekbaar van de belasting, mits het geld gebruikt wordt voor uw huis

De nadelen

  • De rente is meestal niet voor langere perioden vast te zetten
  • Het bedrag dat u rood mag staan (de limiet) is een stuk lager dan wat uw huis eigenlijk waard is (meestal 75% van de verkoopwaarde van het huis)
  • De rente is alleen aftrekbaar van de belasting als het geld gebruikt wordt voor uw huis