- Search Concole

Een voordelige aflossingsvrije hypotheek via DGA Den Haag

Ook voor een voordelige aflossingsvrije hypotheek bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst!

Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en dus niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.

U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!

Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige aflossingsvrije hypotheek via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!

De belangrijkste kenmerken van een aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek lost u niets af, maar betaalt u maandelijks alleen rente over het geleende bedrag. Wanneer de hypotheek afloopt, moet u het volledige geleende bedrag dus in één keer terugbetalen.

Fiscaal voordeel aflossingsvrije hypotheek

Doordat u bij een aflossingsvrije hypotheek niets aflost, blijft u gedurende de hele looptijd rente betalen over het totale geleende bedrag. Dat is gunstig, omdat de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar is. Gedurende de hele looptijd kunt u het maximale bedrag van de belasting aftrekken.

U heeft met de aflossingsvrije hypotheek in vergelijking met andere soorten hypotheken de laagste maandlasten. En u profiteert van een maximale belastingaftrek. Naast de rente betaalt u geen aflossing of premies. Daar staat tegenover dat u er zelf voor moet zorgen dat u de lening na afloop van de looptijd kunt aflossen.

Combineren met andere hypotheken

Het maximumbedrag waarvoor u een aflossingsvrije hypotheek kunt afsluiten, ligt eigenlijk altijd een stuk onder de waarde van het huis. U zult dus voor het resterende bedrag eigen geld moeten inbrengen of een aanvullende hypotheek moeten afsluiten waarop u wél aflost.

Met ingang van 1 augustus 2011 mag een hypotheek voor maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij zijn.

Einde van de looptijd

Aan het einde van de looptijd (maximaal 30 jaar) moet u het geleende bedrag aflossen. Dat kan bijvoorbeeld door uw woning te verkopen of doordat u in de tussentijd het benodigde geld zelf bijeen hebt gespaard. Vaak is het ook mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat de rente over deze nieuwe hypotheek mogelijk niet meer fiscaal aftrekbaar is.

Voor wie?

Voor mensen die op latere leeftijd gaan verhuizen naar een kleinere woning en een behoorlijk gedeelte eigen geld inbrengen, is de aflossingsvrije hypotheek het overwegen waard. Verder wordt deze hypotheekvorm veel gebruikt in combinatie met andere hypotheekvormen.

Voordelen aflossingsvrije hypotheek

  • Lagere maandlasten dan bij elke andere hypotheekvorm
  • U heeft optimaal belastingvoordeel vanwege de hypotheekrenteaftrek
  • Het is een eenvoudige hypotheekvorm, die eenvoudig met andere hypotheken is te combineren

De nadelen

  • Het maximale bedrag dat u aflossingsvrij kunt lenen, ligt altijd ruim onder de aankoopwaarde van de woning
  • U lost niets af, daardoor bouwt u ook geen extra vermogen op
  • Soms stelt de geldverstrekker een overlijdensrisicoverzekering verplicht