- Search Concole

Hypotheek (wijzigen) of verhuizen? Regel het voordat je 57 jaar wordt!

Ben je tussen de 52 en 56 jaar en heb je speciale woonwensen of is je persoonlijke situatie veranderd omdat bijvoorbeeld de kinderen uit huis zijn? Dan is het verstandig om op tijd actie te ondernemen. Zodra je 57 jaar bent gelden er andere normen bij het berekenen van jouw maximale hypotheek. In dit artikel leggen we je graag uit wat er verandert.

Andere normen vanaf 57 jaar bij het berekenen van je maximale hypotheek

Zodra je 57 jaar bent (10 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd) moeten hypotheekverstrekkers een andere methode gebruiken om jouw maximale hypotheek te berekenen. Ze nemen dan niet alleen je huidige inkomen uit loondienst mee, maar ook je verwachte pensioeninkomen. Als je pensioeninkomen lager is dan 70% van je huidige inkomen uit loondienst dan leidt dit tot een lagere maximale hypotheek.

Dit is niet altijd geval. Vanaf de AOW-leeftijd worden er namelijk iets ruimere hypotheeknormen gehanteerd, mede dankzij het lagere tarief in de eerste schijf. Daarnaast kunnen er ook andere inkomsten zijn, die voor een hogere maximale hypotheek kunnen zorgen. Wil je zeker weten wat jouw mogelijkheden zijn? Laat dan een persoonlijke berekening maken door een hypotheekadviseur van DGA.

Overwaarde speelt een rol

Heb je overwaarde op je huidige woning? Dit kan invloed hebben op de hypotheekopties die beschikbaar zijn, zowel voor het herfinancieren van een bestaande hypotheek als het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Tussen de 52 en 56 jaar en hypotheekwensen? Kom dan snel in actie en maak een afspraak

Voordat je 57 jaar bent zijn er ruimere mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek. Vanaf 57 jaar kunnen de mogelijkheden, afhankelijk van je persoonlijke situatie, minder ruim zijn. Loop geen onnodig risico en kom op tijd in actie, dan kunnen we alles zorgvuldig met je bekijken en voordat je 57 jaar wordt voor je in orde maken.

Conclusie

Als je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten of een bestaande hypotheek wil aanpassen, regel dat dan bij voorkeur ruim voordat je 57 jaar wordt. Dan hebben we alle tijd om de mogelijkheden met je te bespreken en een weloverwogen en uiteraard betaalbare hypotheek voor je af te sluiten.

Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs, we helpen je graag.