- Search Concole

De meest verkochte sportauto’s in 2023 en hoe verzeker je die?

Onze collega’s houden zich dagelijks bezig met het verzekeren van nieuwe en tweedehands sportauto’s. Iets waar ons bloed sneller van gaat stromen. Wij waren benieuwd wat de meest verkochte sportauto’s afgelopen jaar waren. En laat het nou net zo zijn dat BOVAG alle verkopen publiceert. Volgens BOVAG waren dit de meest verkochte sportauto’s in 2023:

1. Porsche Cayenne - 729 verkochte eenheden

2. Porsche Taycan - 644 verkochte eenheden

3. Porsche 911 - 497 verkochte eenheden

4. Porsche Macan - 127 verkochte eenheden

5. Porsche Panamera - 128 verkochte eenheden

6. Lotus Eletre - 88 verkochte eenheden

7. Bentley Continental - 51 verkochte eenheden

8. Porsche 718 Cayman - 36 verkochte eenheden

9. Lamborghini Urus - 29 verkochte eenheden

10. Ferrari SF90 - 23 verkochte eenheden

11. Maserati Grecale - 22 verkochte eenheden

12. Ferrari 296 - 19 verkochte eenheden

13. Ferrari 812 - 18 verkochte eenheden

14. Bentley Flying Spur - 16 verkochte eenheden

15. Mercedes Benz AMG GT - 13 verkochte eenheden

Voor alle trotse bezitters

Het bezitten van een exclusieve sportwagen is een droom voor velen, maar het verzekeren ervan kan een uitdaging zijn. Standaard autoverzekeringen dekken vaak niet de unieke behoeften van exclusieve sportwagens, waardoor eigenaren met significante risico's en onvoldoende dekking kunnen blijven zitten. Vanwege hun hoge waarde, prestatiespecificaties en reparatiekosten, beschouwen veel reguliere verzekeraars deze auto's als een te hoog risico.

Een dure sportauto zoals een Lamborghini, Porsche, Mercedes of Bentley verzekeren, hoe werkt dat?

Bij het verzekeren van exclusieve auto is het essentieel om een verzekeraar te kiezen die niet alleen de waarde begrijpt, maar ook de passie die je hebt voor je auto. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het werken met high-end voertuigen en bieden persoonlijke aandacht en expertise die je niet vindt bij standaard verzekeraars. Wij zorgen ervoor dat jouw exclusieve sportauto de bescherming krijgt die hij verdient.

Aangepaste Dekking: Gespecialiseerde verzekeraars begrijpen de unieke aspecten van exclusieve auto's. Zij bieden op maat gemaakte dekkingen die rekening houden met de werkelijke waarde van de auto, inclusief eventuele aanpassingen of zeldzame kenmerken.

Expertise in Reparaties: Deze verzekeraars hebben vaak connecties met netwerken van gespecialiseerde monteurs en reparatiewerkplaatsen die ervaren zijn met high-end sportwagens, wat zorgt voor kwalitatief hoogwaardige reparaties.

Extra beveiligingssystemen nodig: Verzekeraars stellen als voorwaarde dat de auto voorzien is van een goed alarmsysteem en tracking device. Deze voorschriften kunnen nog eens wijzigen, daarom is het slim om met onze experts te schakelen. Zij zijn altijd op de hoogte van de laatste regels.

Ben je van plan een auto aan te schaffen of wil je jouw verzekering laten controleren?

Het verzekeren van een dure sportwagen vereist meer dan een standaard autoverzekering. Het vereist een specialistische aanpak die de unieke waarde en behoeften van je voertuig begrijpt. Door samen te werken met onze gespecialiseerde verzekeraars, kun je gerust zijn dat je sportwagen de beste mogelijke bescherming krijgt. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen jouw droomauto veilig en adequaat te verzekeren.