Klantenservice 070 355 66 48

Interview Daniëlle Klompenhouwer over Pensioensopbouw

We interviewden collega en pensioenadviseur Daniëlle. In dit interview vertelt Daniëlle over de noodzaak van pensioen opbouwen, veranderingen rondom pensioen en wat wij voor jou kunnen betekenen. Lees hieronder het gehele interview met Daniëlle.

Krijg je veel vragen van klanten over pensioen en welke vragen worden er gesteld?

Danielle: “dat klopt, en dat is zo gek nog niet, pensioen is tenslotte ingewikkelde materie. Ik krijg vaak de volgende vraagstukken te horen:

  • kan ik eerder met pensioen/ wanneer kan ik met pensioen?
  • wat kan ik zelf inleggen om ook na pensionering een goed inkomen te ontvangen, zowel voor zelfstandig ondernemers als werknemers?
  • Wat kan ik doen met mijn expirerende lijfrente, Gouden handdruk of pensioenpolis?
  • wat is mijn inhaalruimte (het bedrag dat je ieder jaar mag inleggen met fiscaal voordeel) over de afgelopen 10 jaar?
  • wat gebeurt er financieel als 1 van de 2 partners weg valt?
  • Wat gebeurt er als ik arbeidsongeschikt word?

Dit zijn de meest gestelde vragen maar uiteraard helpen wij iedereen met elke vraag, geen vraag is ons te gek”.

Hoe werkt DGA en welke oplossingen kan DGA bieden?

Danielle: “DGA maakt een financiële foto indien de klant een pensioenplanning wenst. De gegevens voor deze planning kunnen door middel van een linkje worden geüpload in onze systemen, zodat alle benodigde financiële gegevens niet meer door de klant zelf bij elkaar gezocht hoeven te worden.

In een face to face gesprek nemen wij de gewenste situatie en de haalbaarheid hiervan door. 

Wij nemen dan contact op met de klant en nemen alles door. Kiest de klant voor een beleggingsoplossing, dan nemen wij ieder jaar contact op om te kijken of er bijgesteld moet worden. Het pensioen wordt dus geheel gemonitord zodat de klant niet alsnog op einddatum voor een verrassing komt te staan.

Aanvullend kijken we niet alleen naar het pensioen maar nemen ook gelijk de situatie bij overlijden en arbeidsongeschiktheid mee. En indien de klant een partner heeft dan krijgt de partner ook gelijk inzicht in zijn/haar pensioensituatie.

We zijn onafhankelijk, dus we kunnen bij een groot aantal partijen het beste product voor de klant uit de markt halen”.

Wat levert het op als een klant DGA inschakelt?

“Pensioenadvies levert inzicht op in wat er aan pensioen is, wat de mogelijkheden zijn en wat er wellicht nog opgebouwd moet worden. Het geeft rust als je weet waar je financieel staat en waar je aan toe bent. Indien je pensioen opbouwt via een lijfrenterekening, ontvang je een gedeelte van deze inleg weer terug via de inkomstenbelasting, dus dit levert financieel voordeel op”, aldus Daniëlle.

Waarom moet je op tijd beginnen met je pensioen?

Wanneer je op tijd begint met pensioen dan kan je inleg langer renderen en hoef je in verhouding zelf minder in te leggen, dan wanneer je op een later tijdstip begint met sparen/ beleggen.

Er is veel veranderd met betrekking tot pensioen en het pensioenstelstel. Kan je hier iets over vertellen?

Sinds 2023 is de ruimte die mag worden ingelegd in een lijfrente verhoogd (en daarmee dus het bedrag dat fiscaal mag worden afgetrokken van het inkomen). Daarnaast mocht je eerder maar 7 jaar terugrekenen voor je inhaalruimte, dat is nu 10 jaar geworden. Zeker voor mensen die een inkomen hadden in 2023 boven de €73.032 is dit fiscaal interessant. Daarnaast is het sinds een aantal jaren mogelijk om pensioen opgebouwd bij de werkgever maximaal 10 jaar eerder in te laten gaan waardoor veel mensen toch nog eerder met pensioen te kunnen gaan.

Waarom kiest men voor DGA?

Daniëlle legt uit: “In de loop der jaren is er veel gewijzigd in de pensioen en lijfrenteregels, waardoor het voor de meeste mensen niet meer te overzien is wat er nu wel en niet mogelijk is. Vaak blijkt er in een gesprek dat er toch nog meer mogelijk is dan de meeste mensen in eerste instantie dachten.

De klant krijgt bij ons geheel inzicht in de situatie in een face to face gesprek en na afloop in een rapport. In dit rapport staat eenvoudig aangegeven wat het netto-inkomen is na pensioendatum en waaruit dit is opgebouwd”.

Ben jij benieuwd naar jouw pensioen en wil je een vrijblijvend gesprek met Daniëlle of een van onze andere adviseurs? Neem contact met ons op!

Neem contact op >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DGA Financieel Adviseurs

Kranenburgweg 94    
2583 EN Den Haag

Telefoon: 070 - 355 66 48
E-mail: info@dga.nl

K.v.K. nummer: 27165775

DGA Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12002612.

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. 

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.
 


Grotere kaart weergeven