Klantenservice 070 355 66 48

App schade melden

Aanrijding?


Nieuwe app: MobielSchadeMelden

 

Vorige week is er een nieuwe app gelanceerd: de MobielSchadeMelden-app. Deze app, van het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ict-bureau VIA, moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om schade te melden. Wanneer u een melding via de app heeft gedaan, hoeft u geen Europees schadeformulier meer in te vullen.

 

Automobilisten die schade rijden, hebben geregeld moeite om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen, zo stelt het Verbond van Verzekeraars. Zo vindt één op de drie autobezitters na een schade het formulier gebruiksonvriendelijk. Eenzelfde aantal vindt dat het ingevulde formulier niet goed leesbaar is, zo blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad. De nieuwe app moet de ongevalsregistratie makkelijker maken. 

 

De app vult veel gegevens automatisch in. Ook hoeven er geen tekeningen meer gemaakt te worden: foto’s volstaan. Daarnaast is het mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren. Zo kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en kan er melding worden gemaakt van gewonden (letselschade).
 

Hoe werkt de MobielSchadeMelden-app?

  • Eén van de betrokkenen meldt de schade met zijn smartphone 
  • Ga naar mobielschademelden.nl of gebruik de app (te downloaden in de Appstore voor iPhone gebruikers en in de Google Play store voor Android gebruikers) 
  • Maak foto’s van de aanrijdingssituatie 
  • Vul het schadeformulier in via de app. U vult alle gegevens in van de betrokken bestuurders en getuigen, en het kenteken van de voertuigen. Ook bij een eenzijdig-ongeluk kunt u schade melden via de app 
  • Als alle gegevens zijn ingevuld ontvangt de andere partij per sms de hele schademelding en een code 
  • Wanneer de tegenpartij akkoord is met de melding stuurt deze de sms-code terug naar de afzender 
  • Het bericht met de schademelding komt automatisch bij ons binnen.
     

Bijdragen aan de verkeersveiligheid

Met een schademelding via Mobielschademelden.nl draagt u bij aan de verkeersveiligheid. De informatie over de toedracht en de locatie wordt namelijk ook gedeeld met verkeersveiligheidsinstanties. Zo krijgen deze partijen een goed beeld van gevaarlijke situaties en kan men de verkeerssituatie aanpassen. Persoonsinformatie of informatie over betrokken voertuigen wordt niet gedeeld met deze verkeersveiligheidsinstanties.

 

Wilt u meer informatie?

Kijk op www.mobielschademelden.nl/ voor meer informatie en download de app. De App bevat een demo zodat u een proefmelding kunt doen en kunt oefenen met de App.