Klantenservice 070 355 66 48

Enter Title

Bent u nog wel goed verzekerd?

 

Volgens het Verbond van Verzekeraars is op dit moment gemiddeld 20 procent van de Nederlanders onderverzekerd. De meeste mensen sluiten een polis af en kijken er daarna nooit meer naar om. In de ergste gevallen wordt er bij schade niets of maar een fractie van de waarde uitbetaald.

 

Bij uw opstal- en inboedelverzekering zijn twee zaken van belang:

 

  • Waarvoor bent u precies verzekerd;
  • En voor welk bedrag bent u verzekerd.

 

Verschillende soorten dekkingen

Bij uw opstal- en inboedelverzekering kunt u kiezen uit een aantal dekkingen. Over het algemeen kunt u kiezen uit een uitgebreide, een extra uitgebreide of de meest6 uitgebreide dekking. De meest uitgebreide dekkiing wordt ook wel de allrisk dekking genoemd. U bent dan verzekerd tegen de gevolgen van alle van buiten komende onheilen, met uitzondering van schade bij bijvoorbeeld aardbevingen en overstromingen.
Aangezien de premie voor de allrisk dekking vaak niet veel hoger is dan de premie bij lagere dekkingen, geven wij in principe altijd het advies om voor de allrisk dekking te kiezen.

 

Verzekerd bedrag

Bij onderverzekering is het verzekerde bedrag lager dan de werkelijk waarde. Veel mensen weten niet dat bij onderverzekring nooit de gehel schade wordt uitgekeerd. Ook niet als de totale schade lager is dan het verzekerd bedrag: er wordt dan een evenredig bedrag uitgekeerd.

 

Een voorbeeld:
Stel u heeft een inboedelverzekering met een verzekerd bedrag van € 60.000,-, maar de werkelijke waarde is € 60.000,-. Bij schade van bijvoorbeeld € 8.000,- krijgt u dan € 6.000,- uitgekeerd. (€ 60.000/€ 80.000 x € 8.000)
Door eens in de vijf jaar de laatste waarde vast te stellen krijgt u bij uw verzekering een garantie tegen onderverzekering. Dit kost niet veel tijd, maar zo weet u zeker dat u voor het juiste bedrag verzekerd bent en dat is wel zo’n veilig idee.

Wilt u meer informatie of een advies? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 070 – 355 66 48 of klik op onderstaande button.

 

Autoverzekering nodig?

Gratis polis-check

Hoeveel kunt u op uw huidige verzekeringen
besparen? DGA rekent het graag voor u uit.

 

 

Dan weet u zeker dat u niet teveel betaalt.