Uw woning goed verzekerd

Als u uw woning verhuurt, dan wilt u uiteraard ook goed verzekerd zijn. Maar welke verzekeringen heeft u precies nodig en waar moet u allemaal rekening mee houden? DGA Financieel Adviseurs informeert u graag over de verschillende mogelijkheden en bekijkt welke verzekeringen het beste bij uw situatie passen.

 

De belangrijkste verzekeringen voor u als verhuurder van een woning op een rij:

 

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering kunt u alles wat aard- en nagelvast aan uw huis zit (niet verhuisbaar) verzekeren. U moet dan denken aan een dekking tegen schade ontstaan door bijvoorbeeld brand of inbraak. Daarnaast kunt u ook nog een glasverzekering afsluiten.

 

Als eigenaar en verhuurder van de woning moet u zorgen voor een opstalverzekering.

 

Inboedelverzekering

De spullen in uw woning kunnen op veel manieren beschadigen. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van deze schade. Over het algemeen dekt een inboedelverzekering schade aan de spullen in uw huis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Naast directe schade aan uw inboedel, zijn ook andere kosten gedekt, zoals de kosten van het opruimen na een schade of het opsporen van de oorzaak van een lekkage.

 

Als u de woning leeg heeft verhuurd en de huurder plaatst zijn eigen inboedel in de woning, dan heeft u hoeft u in principe geen inboedelverzekering af te sluiten. Hiervoor moet de huurder zorgen, tenzij u daarover met de huurder andere afspraken heeft gemaakt. Als u de woning gemeubileerd heeft verhuurd, dan is het verstandig om wel een eigen inboedelverzekering af te sluiten.

 

Verhuurderaansprakelijkheid

Deze verzekering dekt aansprakelijkheid die optreedt als bijvoorbeeld uw cv-ketel in uw huis ontploft en schade toebrengt aan (de spullen van) uw huurders. Deze zaken zijn niet gedekt op een ‘normale’ aansprakelijkheidsverzekering.

 

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering dekt de juridische kosten, die voortkomen uit een eventueel geschil. In geval van een huis moet u hierbij bijvoorbeeld denken aan een geschil met de huurder of bijvoorbeeld de buren of de gemeente.

 

Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst

Onze adviseur kijkt samen met u welke verzekeringen in uw persoonlijke situatie wenselijk zijn. Op basis van uw wensen krijgt u daarna een advies. Wij kijken daarbij niet alleen naar de laagste premie, maar ook naar de meest gunstige voorwaarden. Als alles naar wens is, dan kan DGA de verzekeringen daarna voor u afsluiten.

 

DGA Financieel Adviseurs

Kranenburgweg 94    
2583 EN Den Haag

Telefoon: 070 - 355 66 48
E-mail: info@dga.nl

K.v.K. nummer: 27165775

DGA Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12002612.

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. 

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.
 


Grotere kaart weergeven