Uw woning goed verzekerd

Als u een woning huurt, dan wilt u uiteraard ook goed verzekerd zijn. Maar welke verzekeringen heeft u precies nodig en waar moet u allemaal rekening mee houden? DGA Financieel Adviseurs informeert u graag over de verschillende mogelijkheden en bekijkt welke verzekeringen het beste bij uw situatie passen. 

 

De belangrijkste verzekeringen voor u als huurder van een woning op een rij:

Glasverzekering

Glas is een onderdeel van de woning en wordt daarom normaal gesproken ook verzekerd door de verhuurder via een opstalverzekering. Hiermee verzekert de verhuurder zich voor schade die veroorzaakt wordt door storm of brand. Maar gooit u als huurder een bal door de ruit of slaat uw deur iets te hard dicht waardoor de ramen springen? Dan is dit meestal niet verzekerd door de verhuurder. Als huurder draait u dan zelf op voor deze kosten. U kunt hiervoor een glasverzekering afsluiten. 

 

Inboedelverzekering

De spullen in uw woning kunnen op veel manieren beschadigen. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van deze schade. Over het algemeen dekt een inboedelverzekering schade aan de spullen in uw huis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Naast directe schade aan uw inboedel, zijn ook andere kosten gedekt, zoals de kosten van het opruimen na een schade of het opsporen van de oorzaak van een lekkage.

 

Als u de woning leeg heeft gehuurd en u plaatst uw eigen inboedel in de woning, dan is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Hiervoor moet u als huurder zorgen, tenzij u daarover met de verhuurder andere afspraken heeft gemaakt. 

 

Huurdersbelang

Wanneer u langer in een huurwoning woont, dan is de kans groot dat u zelf aanpassingen hebt gedaan die niet zomaar uit de woning verwijderd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn een nieuwe badkamer en keuken.

 

Deze veranderingen aan de woning heeft u zelf betaald en zijn uw eigendom. Omdat deze zaken vastzitten aan de woning, vallen ze normaal gesproken onder de opstalverzekering. Maar als u in een huurwoning woont, heeft u zelf geen opstalverzekering. Deze vaste onderdelen van uw huurwoning kunt u meeverzekeren op uw inboedelverzekering. Dit noemen verzekeraars huurdersbelang. Ook verbeteringen die de vorige bewoner van de huurwoning heeft aangebracht en die u tegen betaling heeft overgenomen, vallen onder huurdersbelang.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade, die u, uw gezinsleden of huisdieren per ongeluk veroorzaken bij anderen. In het geval van een woning kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan een huurhuis (dat toebehoort aan de verhuurder) of onopzettelijk schade veroorzaakt bij buren.

 

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering dekt de juridische kosten, die voortkomen uit een eventueel geschil. In geval van een huis moet u hierbij bijvoorbeeld denken aan een geschil met de verhuurder of bijvoorbeeld de buren of de gemeente. 

 

Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst

Onze adviseur kijkt samen met u welke verzekeringen in uw persoonlijke situatie wenselijk zijn. Op basis van uw wensen krijgt u daarna een advies. Wij kijken daarbij niet alleen naar de laagste premie, maar ook naar de meest gunstige voorwaarden. Als alles naar wens is, dan kan DGA de verzekeringen daarna voor u afsluiten.

 

DGA Financieel Adviseurs

Kranenburgweg 94    
2583 EN Den Haag

Telefoon: 070 - 355 66 48
E-mail: info@dga.nl

K.v.K. nummer: 27165775

DGA Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12002612.

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. 

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.
 


Grotere kaart weergeven